Nu confundati Septoplastia cu Rinoplastia

De multe ori pacientii confunda interventia de septoplastie cu cea de rinoplastie si invers. Diferenta este enorma atat in ceea ce priveste tehnica cat si in ceea ce priveste rezultatul si asteptarile.

Septoplastia se refera doar la remodelarea peretelui median din interiorul nasului, cel care desparte cele doua fose nazale, fara a avea vreun rasunet asupra aspectului exterior al acestuia. De aceea, in urma unei interventii de septoplastie nu vor exista echimoze (vanatai) la nivelul ochilor, perinazal sau frontal.  In schimb se formeaza  cruste intranazale.  Are rasunet doar functional.

Rinoplastia reprezinta modelarea formei externe a nasului cand se intervine major in structura lui externa osoasa si cartilaginoasa. Postoperator  se formeaza echimoze vizibile (vanatai) care trec in 7 – 10 zile. In nas nu se formeaza cruste. Are rasunet  doar estetic.

Rinoseptoplastia se refera atat la modelarea externa a piramidei nazale cat si la modelarea septului. De aceea inconvenientele  se aduna de la cele doua tipuri de interventie. Are rasunet atat functional cat si estetic.

One comment on “Nu confundati Septoplastia cu Rinoplastia

  1. Cat ajunge o rinoseptoplastie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *