Locatie
Str. Ing. Pandele Tarusanu nr. 9, sector 1
Contact
0788.355.842
Trimiteti un mesaj
contact@i-tone.ro

SEPTOPLASTIA SIMPLA

Este operatia clasica de repozitionare pe linia mediana a cartilajului si osului care formeaza peretele median al celor doua fose nazale cunoscut sub numele de sept. Septul este pozitionat intr-o rama osoasa care in partea superioara vine in contact sub forma unei articulatii immobile cu oasele proprii nazale.
Prin aceasta interventie se excizeaza portiunile deviate sau crescute anormal la nivelul septului nazal cu conditia pastrarii unui cadru de sustinere care sa asigure stabilitatea varfului si dorsumului nazal.

SUBLUXATIA SEPTALA DISTALA

Reprezinta iesirea septului din cadrul osos de o parte sau alta a columelei nazale. Se opereaza printr-o tehnica speciala de decolare, scoatere si repozitionare septala distala care sa asigure stabilitatea dorsumului nazal si sa nu apara in timp tendinta de cadere a varfului nazal.

SEPTOPLASTIA EXTRACORPOREALA

1. Se adreseaza acelor cazuri in care deviatia septului este inalta, in legatura directa cu oasele piramidei nazale. Pentru a putea rezolva acest tip de deviatie este necesara deschiderea in totalitate a piramidei nazale la exterior, asemanator unei rinoplastii deschise.

2. In caz de septoplastie efectuata intr-un timp anterior si care are ca rezultat deformarea dorsumului nazal.

Se reface structura de sustinere a dorsumului nazal, scotandu-l in totalitate si refacand cadrul septal repozitionandu-l in locul dorit si fixat la locul lui. Se asigura astfel o stabilitate crescuta a intregului complex dorsal nazal.